loading...
دامپزشک جوان*وبسایت دانشجویی دانشکده دامپزشکی کازرون جزوه
خدمات انحصاری دامپزشک جوان ؛ با دوربین موبایلتان ببینید!

دامپزشک جوان بازدید : 6269 پنجشنبه 07 شهریور 1392 نظرات (6)

لیست کتابهای قابل دانلود:

غربالگری گیاهان از نظر ویژگیهای فرا تغذیه ای در نشخوارکنندگان


راهنمای پرورش گوسفند- کتاب اول نژاد های گوسفند


کتاب اصول تجزیه خوراک دام و طیور- انتشارات دانشگاه رازی


راهنمای روش تحقیق و پژوهشهای کاربردی


اصول بهداشت دام وطیور

جهت دانلود به ادامه مطلب بروید

منبع:enooriyan.persiangig.com

دامپزشک جوان بازدید : 6296 چهارشنبه 30 مرداد 1392 نظرات (0)

امروزه استفاده از حيوانات آزمايشگاهی در فعاليت ها و پژوهش های علوم زيستی دارای جايگاه ويژه ای می باشد. برای رسيدن به خواسته های علمی و اهداف تحقيقاتی ، در نخستين گام ، آشنايی با حيوانات آزمايشگاهی،روش های نگهداری،آناتومی،بيماری ها،ويژگی و...از اهميت بالايی برخوردار است.در این بخش تاريخچه ای از اهلی كردن و استفاده از اين حيوانات را برای شما آماده كرده ايم. به ادامه مطلب بروید...

دامپزشک جوان بازدید : 5706 جمعه 25 مرداد 1392 نظرات (0)

 

دانشمندان دانشگاه تافتز اخیرا کشف کرده‌اند که نوعی کرم زرد رنگ می‌تواند در صورت قطع شدن سرش، آنرا دوباره بازسازی کرده و مغز خود را که حاوی همان خاطرات قدیمی است، مجددا بدست بیاورد.

 

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این محققان حافظه کرمهای پلاناریان(planarian) را با اندازه‌گیری مدت زمانی که طول می‌کشید تا آنها در محیط آزمایشگاه به غذا برسند، آزمایش کردند.

 

دانشمندان پس از آموزش این کرمهای زرد رنگ کوچک به منظور نادیده گرفتن نورهای درخشان آزمایشگاه و شناسایی غذای خود بدون منحرف شدن دریافتند که این موجودات حتی پس از جدا شدن سرشان نیز خاطره این آموزش را به یاد می‌آورند.

 

برای این پژوهش، تیمی از زیست‌شناسان به آموزش کرمهای یک سانتیمتری برای شناسایی غذاهای پنهان شده در وسط یک ظرف آزمایشگاهی پرداختند.

 

این غذاها با پرتو درخشانی از نور روشن شده بودند.

 

کرمهای پلاناریان از دو نقطه چشمی برخوردارند که می توانند شدت نور را شناسایی کنند. این نقطه‌ها مانند گیرنده نور عمل کرده و برای دور شدن از منابع نور درخشان مورد استفاده هستند.

 

کرم پلاناریا

این بدان معنی است که کرمها برای دور ریختن این ترس از نور برای گرفتن غذا باید آموزش می‌دیدند. دانشمندان پس از یادگیری این مهارت توسط کرمها، سر آنها جدا کردند.

 

دو هفته بعد هنگانی که بیشتر سر کرمها دوباره رشد کرد، محققان مجددا آنها را درون ظرف آزمایشگاه قرار دادند.

 

آنها با استفاده از فناوری پیگیری ویدیویی دریافتند که کرمهایی که آموزش دیده بودند، سریعتر از دیگران مواد غذایی نورانی را پیدا می‌کردند.

 

اگرچه این کرمها در اولین تلاش خود نتوانستند غذا را پیدا کنند، تنها یک جلسه آموزشی طول کشید تا دوباره مهارت خود را بدست آورده و نور را نادیده بگیرند.

 

این درحالیست که هنوز دانشمندان دلیل و چگونگی این رویداد را نمی‌دانند.

 

نتایج نشان می‌دهد که حافظه کرمها احتمالا در منطقه دیگری از بدنشان ذخیره می‌شود. ایده دیگر بر این اساس است که مغز قدیمی کرمها سیستم عصبی خود را برای مطابقت با نور تغییر داده و این تغییرات پس از رشد مغز جدیدی نیز در سیستم باقیمانده است.

 

به گفته محققان، کار بیشتری برای کشف چگونگی قابلیت این موجودات جهت دستیابی به خاطرات قدیمی نیاز بوده اما یافته‌های کنونی که در مجله Experimental Biology منتشر شده، می‌تواند به عنوان یک نقطه آغاز در چگونگی بازیابی خاطرات در انسان و حیوانات دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.

دامپزشک جوان بازدید : 2000 جمعه 18 مرداد 1392 نظرات (0)

اخبار:

 

*نسخه ی الکترونیک شماره جدید نشریه پژوهشی دامپزشک جوان تا هفته آینده بر روی سایت قرار خواهد گرفت و قابل دانلود برای اعضا وبسایت میباشد.

جهت عضویت اینجا را کلیک کنید!

* صفحه ی فیسبوک ما با عنوان"دامپزشک جوان - دامپزشکی کازرون"بازگشایی و آپدیت شد شما میتوانید از آن طریق نیز با ما در ارتباط باشید.

دامپزشک جوان بازدید : 5446 یکشنبه 25 فروردین 1392 نظرات (0)

برگرفته از:http://v89kazeroon.blogfa.com

 آبستني كاذب كلينيكي سيندرومي است كه در سگهاي غير آبستن ديده مي شود و با علائمي چون لانه سازي، رشد غدد پستاني، شيرواري و غيره همراه است. 
اين سيندروم در سگهاي مادة غير آبستن و در حدود 6-12 هفته پس از فحلي رخ مي دهد. تشخيص آن بر پاية علائم كلينيكي است. در حالي كه پرولاكتين نقش اساسي در بروز علائم اين سيندروم دارد ولي علت اتيولوژيك دقيق آن هنوز شناخته نشده است. 
اختلاف در حساسيتهاي فردي نسبت به پرولاكتين و يا اختلافهاي مولكولي اين هورمون مي تواند منشاء اختلاف در شيوع و شدت اين سيندروم بين سگهاي يك نژاد و يا نژادهاي مختلف باشد. 
ارتباط بين آبستني كاذب و متعاقباً بروز تومورهاي پستاني، اهميت درمان اين سيندروم را بيشتر مي كند. استفاده از استروئيدهاي جنسي و پروژستين ها كه قبلاً در درمان آبستني كاذب معمول بود عوارض جانبي زيادي به همراه داشت. 
ثابت شده است كه استفاده از داروهاي مهار كننده پرولاكتين مانند بروموكريپتين، كابرگولين و مترگولين مؤثرترين روش درمان آبستني كاذب كلينيكي در سگ مي باشد؛ علاوه بر اينكه اين داروها عوارض جانبي استروئيدها را نيز ندارند. 
در مورد سگهايي كه قرار نيست توليد مثل داشته باشند براي پيشگيري از اين سيندروم برداشت تخمدان از طريق جراحي توصيه مي شود چراكه درمان قطعي آبستني كاذب برداشت تخمدانهاست، كه البته بايد در دورة آنستروس انجام شود. 



مقدمه 
در سگها رشد و شيرواري پستانها با فاز لوتئال هر سيكل جنسي ارتباط دارد و لذا فاز لوتئال سيكل جنسي سگ مادة سالم و طبيعي، آبستني كاذب نام دارد؛ اين حالت زماني به عنوان سيندروم آبستني كاذب تلقي مي شود كه رشد و ترشحات پستاني بيش از حد نرمال باشد و چون اين حالت باعث تغيير رفتار حيوان و فعاليت پستانها مي شود آن را تحت عنوان آبستني كاذب كلينيكي نيز نام گذاري كرده اند . 
رشد پستانها در تمام سگهاي مادة غير آبستن در فاز مت استروس و بين 6-20 هفته بعد از استروس ديده مي شود و حداكثر رشد پستانها حدود 14 هفته پس از فحلي است . 
شيوع آبستني كاذب كلينيكي در سگها دقيقاً مشخص نيست ولي اين ميزان حدود 50% تا 75% گزارش شده است ، هورمون پرولاكتين كه از هيپوفيز ترشح مي شود در پاتوفيزيولوژي اين سيندروم نقش اساسي دارد . شواهدي نيز مبني بر ارتباط بين بروز آبستني كاذب كلينيكي با سن، نژاد، محيط و تغذيه وجود دارد . 
علائم كلينيكي 
علائم معمول عبارتند از: 
رفتار مادرانه مشابه قبل از زايمان 
لانه سازي، كندن زمين، حالت تهاجمي، ليسيدن اشياء و ابراز احساس مادري نسبت به آنها. 
رشد و شيرواري پستانها ( اتساع غدد پستاني قبل از همه در جفت خلفي اين غدد مشهود است. 
افزايش وزن 
بي اشتهايي 
علائمي كه كمتر ديده مي شوند 

- استفراغ - اتساع شكم - انقباضات شكمي - اسهال - دفع زياد ادرار - تشنگي 
چنين سگي مستعد به ورم پستان و درماتيت پستاني مي باشد . 
درمان طولاني مدت با پروژستين ها، درمان ضد پروژستيني و برداشت تخمدانها در فاز لوتئال، زمينه را براي آبستني كاذب كلينيكي سگ فراهم مي كنند. 
غدد پستاني خلفي متسع شده در سگ مادة مبتلا به overt pseudopregnancy با علائم رفتاري. 


تشخيص 
تشخيص بر اساس علائم كلينيكي است؛ در مواردي كه مشكوك به آبستني هستيم و يا براي تفريق اين سيندروم از پيومترا و سقط مي توان از طريق اولتراسونوگرافي، راديوگرافي، آزمايش خون (CBC) و معاينه فرج و واژن شرايط را بررسي نمود. لازم به ذكر است كه آبستني كاذب ممكن است با مشكلات تناسلي و غير تناسلي ديگري نيز همراه شود كه در اين موارد تشخيص مشكل تر خواهد بود. 
درمان 
از آنجايي كه آبستني كاذب حالت خود محدود شونده دارد لذا موارد خفيف آن نياز به درمان ندارد، گاهي بستن قلادة اليزابت براي جلوگيري از ليسيدن پستانها توصيه مي شود، محروم كردن حيوان از آب به مدت 4-5 روز نيز منجر به قطع شيرواري مي شود ولي باعث اختلال در عملكرد كليه ها نيز مي شود.
زماني كه تغيير رفتار حيوان به طور كامل وجود دارد، آرامبخشي بدون استفاده از داروهاي فنوتيازيني مفيد است، بايد توجه داشت كه مصرف فنوتيازينها در مورد آبستني كاذب ترشح پرولاكتين را افزايش مي دهد. از آنجايي كه اخيراً ارتباط بين آبستني كاذب و بروز تومورهاي پستاني به اثبات رسيده است لذا بهتر است موارد خفيف را نيز درمان كنيم، چراكه ممكن است منجر به ايجاد تومورها شوند، با توجه به اثرات جانبي استروئيدهاي جنسي، امروزه بهترين درمان استفاده از مهار كننده هاي پرولاكتين به خصوص آگونيستهاي دوپامين مي باشد، 

داروهاي جديد مورد استفاده در درمان آبستني كاذب سگ 
  

Mibolerone Cheque Drops ناشناخته آندروژن ضد بارداري 
Bromocriptine parlodel كاهش پرولاكتين آگونيست دوپامين- فرآورده انساني 
Cabergoline Galastop كاهش پرولاكتين آگونيست دوپامين- فرآورده دامي 
Metergoline Contralac كاهش پرولاكتين آنتاگونيست سروتونين- فرآورده دامي 

در مورد انتخاب نوع دارو، دوز و نحوة مصرف آن، دكتر دامپزشك بر اساس شرايط بيمار و شدت سيندروم تصميم مي گيرد.

درباره ما
Profile Pic
دامپزشک جوان/وبسایت دانشجویان دامپزشکی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون/جزوه+جزوات دامپزشکی و.../وبسایت رسمی نشریه علمی پژوهشی دامپزشک جوان/اخبار و اطلاع رسانی/سامانه هوشمند پیامکی دانشکده به شماره:50002060050000
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    تا چه اندازه از امکانات سایت و سامانه پیامکی هوشمند مطلع هستید؟
    از قالب سایت راضی هستید؟
    به عنوان یک دانشجو:سطح علمی دانشکده دامپزشکی کازرون را چگونه ارزیابی میکنید؟
    به عنوان یک دانشجو:سطح علمی دانشگاه آزاد کازرون را چگونه ارزیابی میکنید؟
    آیا در سایت عضو هستید؟
    لوگوی انحصاری

    عضویت در سامانه پیامکی

    سیستم های خبری و اطلاع رسانی

    سامانه پیامکی هوشمند دامپزشک جوان "هدهد" با شماره  50002060050000  و ارسال ایمیل به کاربران

    /\*/\// همراه همیشگی"و صادق"شما در هر رخداد با ارسال آنی اخبار وسایر امکانات انحصاری \\/\*/\

    آمار سایت
  • کل مطالب : 112
  • کل نظرات : 113
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 2213
  • آی پی امروز : 5
  • آی پی دیروز : 7
  • بازدید امروز : 23
  • باردید دیروز : 73
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 23
  • بازدید ماه : 2,105
  • بازدید سال : 8,550
  • بازدید کلی : 1,742,498